Bente von MonrathAutoriseret psykolog

Jeg hedder Bente Monrath, og jeg arbejder som psykolog ved ‘Midtbypsykologerne’. Jeg blev uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2008 og blev autoriseret i 2012.

Jeg er som autoriseret psykolog underlagt de fælles nordiske etikregler, og jeg har tavshedspligt. Jeg er aktuelt i gang med Dansk Psykolog Forenings specialiseringsgrad indenfor psykoterapi.

Derudover er jeg uddannet Imago Parterapeut 2010, fordi parterapi altid har haft min særlige interesse.

Jeg tilbyder

  • Samtaleterapi – individuelt, parterapeutisk og i gruppe.
  • Supervision – af bl.a. psykologer mhp opnåelse af autorisation samt til tværfagligt personale enten individuelt eller i gruppe.
  • Workshops i bl.a. trivsel- og stresshåndtering, mindfulness, meditation og Yoga.
  • Foredrag om bl.a. Stress, sorg, om det at være pårørende til en alvorligt syg, om kronisk sygdom, træthed og smertehåndtering.

Jeg deltager løbende i relevante kurser og efteruddannelse, så min viden inden for det psykologiske område, er opdateret. Jeg har således mange forskellige redskaber at bruge i samarbejdet med dig.

Sådan arbejder jeg for dig

Jeg møder dig respektfuldt, ærligt, omsorgsfuldt og med et smil. Derudover lægger jeg vægt på, at du gennem samtaleforløbet får præsenteret konkrete redskaber, nye forståelsesrammer og nye handlemuligheder i forhold til den problemstilling, som du kommer med. Du vil derfor opleve, at vores fokus allerede ved første samtale snævres ind på det, som fylder mest for dig i din hverdag, så vi kan lægge en meningsfuld plan for dig, som giver dig bedring.

Jeg skræddersyr dine samtaler ud fra forskellige relevante psykoterapeutiske tilgange, såsom Kognitiv Terapi med fokus på mindfulness-træning og styrkelse af selvunderstøttende tanker inspireret af Medfølelsesfokuseret terapi. Jeg arbejder ofte Psykodynamisk – blandet andet i form af hypnoterapi og i forbindelse med parterapi. Endelig arbejder jeg ofte med redskaber fra den Positive Psykologi, hvor formålet er at styrke dine positive følelser som glæde, taknemmelighed og mening i hverdagen.

Dette fortæller andre mennesker, som har været i samtaleforløb hos mig:

Kære Bente
Jeg vil gerne sige tak for din uvurderlige hjælp det sidste stykke tid. Jeg er og vil altid være dig dybt taknemmelig for, at du har hjulpet mig på rette vej igen – og at du så beredvilligt sagde ’ja’ til at hjælpe mig, da jeg havde allermest brug for det. Vores samtaler, og den udvikling de har ført med sig, har været en helt særlig og utrolig positiv oplevelse. Da jeg startede hos dig, var jeg i en mental tilstand, jeg ikke har været i tidligere i mit liv; jeg havde det virkelig dårligt og vidste ikke selv, hvordan jeg kom videre og genvandt kontrollen over mit liv og fik mit positive livssyn og mit humør tilbage. Takket være de redskaber, du bragte på banen allerede i vores første samtale, fik jeg på overraskende kort tid styr på mine bekymringer og fandt ud af, hvordan jeg effektivt kunne arbejde med dem og få dem til at fylde langt mindre i mit liv. Det var en enorm lettelse for mig og har betydet, at jeg faktisk siden vores første samtale ikke har bekymret mig i nær samme grad – og hvis en enkelt bekymring har sneget sig ind, har dine redskaber hjulpet mig med det samme. Du har også hjulpet mig i den svære proces, det er at sige farvel til et af de mennesker, der har betydet mest i mit liv; min far. Igen introducerede du et særdeles brugbart redskab, der hjalp mig til at sætte ord på, hvad det var jeg mistede, da min far pludselig døde. Samtidig satte vi fokus på, hvilke af min fars værdier og kvaliteter, jeg har været så heldig at få med mig i mit liv og som altid vil være hos mig. Det har hjulpet mig at sætte konkrete ord på sorgen og at italesætte, hvilke positive og negative ting, jeg sagde farvel til med min fars død. Jeg kan mærke, hvor godt det har været og tænker det som et redskab, jeg vil bruge fremadrettet i min bearbejdning af sorgen over, at han ikke er her mere.

Men det allermest fantastiske i den proces, vi har været igennem sammen, har været dig, Bente. Du er ikke kun en særdeles dygtig og kompetent psykolog; du er mest af alt et enestående menneske, der med din ægte varme, omsorg og store empati får en til at føle sig ufattelig godt tilpas og giver en lyst til at dele selv de allersværeste stunder i sit liv med dig. Det er en særlig evne at have, som jeg er dybt taknemmelig for, at jeg fik lov at opleve. Din måde at vise forståelse på og at lytte på er både ægte og empatisk og samtidig fanger du de små detaljer, i det man siger og får een til at føle sig hørt på og forstået. Tusind tak for det.

Hvis jeg skal sætte et billede på, hvad vores samtaler og den udvikling, de har sat i gang hos mig har betydet, vil jeg sige, at de har været med til at støbe de brikker, der skulle til for at få mit puslespil til at kunne samles igen – på en ny og bedre måde.

Jeg vil glæde mig til at se dig igen…

Mange varme knus og tanker fra Trine

———————————————

Da jeg påbegyndte samtalerne med Bente, havde jeg kortvarigt været sygemeldt fra mit arbejde på grund af stress. Hos Bente fik jeg et frirum til at fortælle om, hvad der stressede mig i min arbejdssituation. På min arbejdsplads er der nemlig ikke plads til at tale om den slags. Bente hjalp mig med at finde redskaber til nemmere at kommunikere omkring min stress på min arbejdsplads, og især over for ledelsen. Bente hjalp mig med at acceptere, at jeg stadig var ramt af stress, selvom jeg gik på arbejde igen. Timerne sammen med hende var et dejlig pusterum i en hverdag, der ellers var kaos. Bente hjalp mig til at finde indre ro, og hun var med hendes varme og empatiske væsen en stor kilde til lindring i en meget vanskelig situation. Jeg oplever Bente som en kompetent og anerkendende psykolog, og jeg har altid følt mig tryg i hendes hænder.

Anne 34 år, AC Fuldmægtig

———————————————

Samtaleforløbet hjalp mig overordnet set med at opnå en større selvforståelse. De bidrog til mere klarsyn og jeg fandt ud af, at der var en naturlig årsag til den krise, jeg var havnet i. Hurtigt indså jeg, at der ikke var noget galt med mig som menneske – de holdninger og den adfærd, jeg havde, var blot et udtryk for, at jeg havde underkendt mine egne behov i lang tid og derfor var blevet presset op i en krog.
Via samtalerne bevægede jeg mig ud af mørket, fik min selvtillid tilbage og blev i stand til at træffe nogle beslutninger, der på kort og langt sigt betød et langt større mentalt velvære. Jeg oplever Bente som et respektfuldt, åbent og fagligt dygtig menneske. Hendes adfærd betød bl.a. at jeg i mit forløb med det samme følte mig i trygge hænder og havde lyst til at åbne op. Hun har en meget fin evne til at indkredse de væsentlige ting, jeg havde behov for at tale om og en forståelig tilgang til emnerne. Ligeledes har hun en god portion humor, så vi kunne grine sammen ind imellem – hvilket var meget befriende i en periode i mit liv, hvor alt føltes mørkt og trist.
UW, Manager

———————————————

Under samtalerne med Bente Monrath oplevede jeg, at Bente formåede at sætte sig ind i min situation, og at hun forholdt sig til den professionelt. Bente lyttede aktivt og gav plads/tid til refleksion.

Det, jeg har fået ud af samtalerne, er en forståelse af mine fysiske/psykiske reaktioner, som Bente gennem faglige og levende forklaringer gav mig indsigt i. Samtidigt har jeg fået nogle anvendelige redskaber med mig, som jeg kan bruge, når jeg oplever lignende reaktioner.”

MB, socialrådgiver

Det var meget svært at overbevise mig selv om, at jeg havde brug for at søge psykologhjælp, da det var min mand, der led af stress og angst. Da jeg kom til samtaler hos Bente første gang, fortrød jeg dog, at jeg ikke havde søgt hjælp noget før. Bente er god til at sætte sig i mit sted og er meget nærværende og medfølende, samtidig med, at vi også kunne få os et godt grin. Bente kunne sætte nogle af min mands tanker i perspektiv, så jeg bedre kunne forstå, hvad han led under. Desuden gav hun mig nogle gode redskaber, som jeg kunne tage med hjem og bruge efterfølgende. Jeg kan kun give Bente mine bedste anbefalinger.
Anonym

———————————————

Helt fra man møder Bente første gang, føler man sig i gode hænder. Jeg var lige gået ned med stress og var kun en skygge af mig selv humør- og selvværdsmæssigt. Skepsissen til at en psykolog kunne hjælpe mig, var der helt sikkert. Bente var god til fra start af at gøre mig tryg. Meget rolig, venlig og forklarende. Hun tager sig god tid og udviser enorm empati og forståelse. Noget af det, der hjalp mig allermest, var de enkle, håndgribelige værktøjer (skemaer), hun introducerede mig, og jeg fik “opgaver ” mellem hver gang, vi mødtes. Dernæst er Bente god til at hæfte sig ved bemærkninger og detaljer undervejs i mine fortællinger og både spørge ind til, men også tolke på dem. Og hun ramte plet i sine fortolkninger. Allerede efter et par samtaler, mærkede jeg store fremskridt og er nu helt på toppen igen. Ved min sidste samtale, gav Bente mig nogle værktøjer med videre til at håndtere tilbagefald. Jeg bruger stadig de redskaber Bente har givet mig, når mine advarselssignaler på stress melder sig. For det gør de. Bente Monrath har hjulpet mig til et stærkere fundament for at håndtere de forskellige aspekter i mit liv. Jeg kan kun anbefale hende på det varmeste.
Mette Nielsen, indkøber

Kontakt Bente

MidtbyPsykologerne Silkeborg
Søndergade 15, 1.sal tv.
8600 Silkeborg
Tlf.: 20 80 31 10

SKRIV TIL BENTE