STRESS AF I NATUREN
med MidtbyPsykologerne

Solen der flimrer i skovbundens blade. Hvide skumtoppe på hidsige bølger over havet. Grenenes blide hvisken.

Kan du se det for dig? Kan du mærke det?

Naturen er overalt. Vi sanser den. Oplever den. Søger den. For der sker noget med vores nærvær, derude med himlen over os. Og vi har brug for nærværet. I en verden af bimlende telefoner, væg-til-væg møder og fyldte mailbokse. Hvor stress og nedsmeltning lurer. Lige der har vi brug for at kunne trække stikket. Helt ud.

Få det bedre gennem vores naturterapi

Hos MidtbyPsykologerne er vi specialister i at hjælpe mennesker med at håndtere stress og belastningsreaktioner. Og er der noget mere stressdæmpende end natur? Derfor tilbyder vi terapi ude i naturen. Det kan være som et fast sted for et terapiforløb. Eller det kan supplere et almindeligt terapiforløb.

Vi tilbyder også et GRUPPEFORLØB FOR STRESSRAMTE i naturen. Det kan du læse mere om her på siden, hvor du også finder datoen for det næste kursus.

Hvordan kan naturterapi hjælpe mig?

Når du er i naturen, kan du mærke, at der sker noget godt. Dit system er ganske enkelt indstillet på, at det er et rart sted at være. Måske tænker du ikke over det, men når du er i naturen, grounder du. Bogstaveligt talt.

Lugten af den friske muld, den kolde blæst der rammer huden, de knirkende grene under fødderne. Alt sammen helt naturligt og ganske instinktivt. Naturen i al sit væsen. Både den barske, den trælse og den idylliske, solbeskinnede slentretur på en skovsti. Dine tanker og krop finder ro. Du får nemmere ved at fokusere din opmærksomhed. Således har du det bedste udgangspunkt for at arbejde målrettet med dig selv og de udfordringer, du står med.

Formålet med naturterapi

For vi går ikke bare ud i naturen. Hos MidtbyPsykologerne tager vi de psykologiske metoder med os. Præcis som i ethvert andet forløb. Typisk går vi sammen med dig og alene kroppens bevægelse udskiller lykkehormoner. Noget, som mange også nævner, er, at man ikke behøver at have konstant øjenkontakt. Det frigiver noget energi til at få sagt de ting, som kan være svære. Mange oplever også, at de nemmere finder ordene.

Hvad indeholder et stressforløb i naturen?

Med udgangspunkt i de nyeste strømninger inden for kognitiv adfærdsterapi kombinerer psykologisk metode med natur. Du kan fx tænke på naturen som en ekstra dimension. Som støtter dine tanker, følelser og krop på en anden måde.

Forløbet har stærkt fokus på, at du opnår at forstå din egen situation. Du får konkrete kompetencer, så du kan overvinde og forebygge stress i fremtiden.

Hvilke temaer kommer vi ind på?

 • Hvad er stress?
 • Identifikation af hvad der udløser stress og prioriteter
 • Redskaber, der gør at du kan håndtere stress
 • Nervesystemet og menneskets udvikling
 • Vejrtrækning og kropsbevidsthed
 • Træning i opmærksomhed
 • Bekymringstanker – og hvordan du håndterer dem
 • Mindfulness i naturen
 • Øvelser og aktiviteter i naturen som skaber velvære, kompetencer og mindsker stress
 • Hvordan du bruger din nye viden i privat- og arbejdsliv

Hvad sker der med min krop, når jeg er i naturen?

Krop og psyke hænger uløseligt sammen. Forskning i naturterapi viser, at naturen har positive effekter såsom:

 • Lavere mængder af stresshormon i kroppen
 • Roligere hjerterytme og blodtryk
 • Stærkere immunsystem
 • Øget niveau af serotonin og dopamin i hjernen. Det har bl.a. stor indflydelse på vores humør og overskud og styrer vores appetit, søvn og hukommelse
 • Tanke-tempoet sættes ned. Vi får overskud til at håndtere vores udfordringer i et mere konstruktivt lys – både i privat- og arbejdsliv
 • Nervesystemet falder til ro og reducerer bekymring, frustration og angst

Hvem står for gruppeforløbet?

Forløbet ledes af Metha Kildegaard og Mette Løkke. Metha er psykolog og Mette er fysioterapeut og uddannet mindfulness-instruktør. Begge har mange års erfaring med at forebygge og behandle stress. De er dybt optaget af, hvor effektivt det er, når man inddrager naturen i terapien. Begge tilbyder højt specialiseret viden og lægger vægt på en god relation til kursisterne.
Det vil sige: Med god plads til både eftertænksomhed, læring og et godt grin.

Velkommen!

Tilmeld dig her

Kursusform

Gruppe på max 8 deltagere
I alt 6 gange á 2 timer

Næste gang

Den 06.02.2022

Tidspunkt

mandage 14.30 -16.30

Pris

Kr. 4.000,-

Har du spørgsmål

MidtbyPsykologerne Silkeborg
Søndergade 15, 1.sal tv.
8600 Silkeborg
Tlf.: 22 41 51 75

Skriv til os