Stress

Hver fjerde sygemelding i Danmark skyldes stress

Flere og flere mennesker rammes af alvorlig stress. Ca. 12 procent af voksne danskere er ramt af alvorlig stress i en sådan grad, at de oplever sig pressede, belastede og mistrives både arbejdsmæssigt og privat. Alvorlig stress er en pinefuld oplevelse, som giver os store udfordringer i vores privat liv og arbejdsliv. De fleste som rammes af stress, oplever det som flovt. Det er væsentligt her at vide, at stress kan ramme alle og at det skyldes, at du har stået på tæer for længe for at gøre dit bedste både privat og arbejdsmæssigt. Stress sker fuldstændig ubevidst. Forskning viser at stort set alle stressramte ikke opdager stress, før de er alvorligt ramt og har behov for behandling.

Den gode nyhed er at, stress kan forbygges og behandles

Vi er specialister i hjælp til stressramte samt i forebyggelse af stress. Vi hjælper hvert år mange stressramte mennesker samt virksomheder herunder både medarbejdere samt ledere. Du er meget velkommen til at kontakte os på mobil til en forpligtiget snak.

Fokus i vores behandling samt i vores kurser er på, at give konkrete virksomme redskaber, som hjælper dig med at få ro i kroppen, forbedre din søvn samt skabe overblik i din dagligdag. Vi har et stort ønske om at hjælpe dig med konkret plan og professionel viden, som giver dig forståelse af stress og viden om, hvordan du kan navigere dig ud af stressen til bedre livskvalitet og overskud til nærhed med dine nære relationer. Vi hjælper gerne med en konkret plan til at håndtere dit arbejde eller en evt. sygemelding. Flere virksomheder herunder blandt andet Eniig bruger Midtbypsykologerne til stressbehandling både i forhold til private eller arbejdsmæssige udfordringer, konkret plan for evt. sygemelding samt tilbagevendelse til arbejdet samt redskaber, som hjælper både lederen og medarbejderen med at tilrettelægge arbejdet således, at den stressramte kan klare sit arbejde uden at blive yderligere belastet. En balance mellem krav og ressourcer både arbejdsmæssigt er en afgørende faktor for vejen ud af stress.

Hvert år stiger antallet af stressramte i Danmark. Vi har en tendens til at bebrejde os selv, når vi bliver ramt af stress. Det er vigtigt at fremhæve, at stress kan ramme alle og er man først ramt af stress, er det vigtigt at få hjælp hurtigt. Stress er belastningsreaktion som bedst forklares ved, at vi i en længere periode har stået på tæer for at håndtere belastninger i livet, som både ofte er betinget af både privat og arbejdsmæssig karakter. Stress er en pinefuld oplevelse, som giver dig problemer i forhold til din evne til nærvær med vigtige relationer, livskvalitet samt problemer i forhold til dit arbejde

Klassiske symptomer på stress:

 • uro i kroppen
 • Anspændthed
 • svimmelhed
 • Dårlig søvn
 • Nervøsitet
 • Fornemmelse af at vær ude af balance
 • Mental træthed
 • Sværere ved at huske
 • Sværere ved overblik/ forvirrethed
 • Støjfølsom
 • tankemylder
 • Frustration
 • Tristhed
 • Trykken over brystet
 • Overfladisk vejrtrækning

Hos Midtbypsykologerne er vi optaget af konkrete virksomme redskaber, som hjælper dig med at håndtere stress. Vi mener, at stress bedst behandles i opstarten med fokus på at give dig redskaber til at afstresse kroppen. Når du har fået det lidt bedre, kigger vi sammen nærmere på, hvad der har udløst din stress samt på hvordan du kan tilrettelægge livet således, at du fremover kan håndtere dit livet på en mere balanceret måde på at håndtere hverdagens udfordringer for derved at skabe større trivsel, livskvalitet samt forebyggelse af tilbagefald med stress.

Vi hjælper gerne med en struktureret plan for tilbagevenden eller fastholdelse i dit arbejde.

Lad os hjælpe dig

MidtbyPsykologerne Silkeborg
Søndergade 15, 1.sal tv.
8600 Silkeborg
Tlf.: 22 41 51 75

Skriv til os