Nina Ry-Mikkelsen

Autoriseret Psykolog

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2014, hvor jeg gennem de sidste år var tilknyttet Angstklinikken for børn og unge (nu: CEBU)

Kontakt Nina

Baggrund & Ydelser

Jeg er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2014, hvor jeg gennem de sidste år var tilknyttet Angstklinikken for børn og unge (nu: CEBU). På Angstklinikken fik jeg et solidt praktisk og teoretisk fundament inden for kognitiv adfærdsterapi og behandling af angst og OCD. Denne erfaring har jeg i høj grad bragt med mig videre i mit terapeutiske arbejde. Jeg har gennem mit professionelle liv haft fokus på løbende at holde mig opdateret inden for mit fag samt udvikle mig som psykolog. Derfor har jeg også senere taget kursus i Cool Kids angstbehandlingsprogrammet. Derudover har jeg blandt andet kurser inden for den kognitive terapiform ACT (Acceptance and Commitment Therapy), One-Session Treatment ved enkeltfobier samt Emotionsfokuseret Parterapi.

Siden 2014 har jeg arbejdet inden for PPR (Pædagogisk Psykologisk Rådgivning), hvorfor jeg har et godt kendskab til det kommunale system samt til daginstitutions- og skoleområdet. Dette oplever jeg ofte som hjælpsomt i blandt andet arbejdet med børn, unge og familier. I 2018 tog jeg dog beslutningen om at blive selvstændig psykolog for at kunne fokusere på de arbejdsopgaver, som jeg holder mest af; nemlig de terapeutiske. Mine primære områder er behandling af angst og enkeltfobier hos børn, unge og voksne, depression samt parterapi. Derudover tilbyder jeg også kognitive udredninger (herunder IQ-tests) til børn og unge.

Mit udgangspunkt i terapien er altid at møde de vidt forskellige individer, der træder ind ad døren gennem en anerkendende og omsorgsfuld tilgang. Det er særdeles vigtigt for mig at få skabt et trygt rum, hvor vi sammen kan finde ud af, hvilke forandringer, der ønskes og hvordan. Dette gør vi gennem et fokus på ressourcer og potentialer, samt gennem en undersøgelse af, hvordan disse bedst muligt bringes i spil. Et centralt emne i terapien vil ofte være at blive klogere på de mønstre, vi har med os i hverdagen; både for os selv og i relationerne til andre. Men emner og fokus vil selvfølgelig blive tilpasset dit behov. Det vigtigste for mig er, at der altid kan bringes noget med fra en terapisession, som kan være med til at understøtte den ønskede forandring; uanset om det er en enkelt session eller et længere forløb.

Jeg tilbyder

  • Samtaleterapi til børn, unge og voksne
  • Parterapi
  • Gruppebehandling til børn og unge med angst eller OCD
  • Kognitive udredninger af børn og unge
  • Intelligenstest samt rådgivning og/eller terapi til højt begavede børn og unge samt deres familier
  • Supervision af pædagogisk-psykologisk arbejde (herunder af psykologer, lærere og pædagoger)

Kontakt Nina

MidtbyPsykologerne Silkeborg
Søndergade 15, 1.sal tv.
8600 Silkeborg

Tlf.: 51 80 99 54
E-mail: nina@midtbypsykologerne.com